Zemlja sigurnih građana je sigurna zemlja – Sigurna Hrvatska
Podcast Sigurna Hrvatska: Nećemo o poslu s Ivanom Anušićem
25. lipnja 2020.
Podcast Sigurna Hrvatska: Nećemo o poslu s Ivanom Malenicom
27. lipnja 2020.

Zemlja sigurnih građana je sigurna zemlja

U okviru sustava domovinske sigurnosti, ostvarili smo sinergijsko i učinkovito djelovanje vojske, policije i civilne zaštite u trenutcima elementarnih nepogoda i podigli kapacitet granične policije. Opremanjem naših policajaca podižemo sigurnost naših građana. Umnožili smo godišnja ulaganja u modernizaciju policije, odnosno osigurali:

  • 6 puta više sredstava za policijsku opremu
  • 17 puta više sredstava za građevinske objekte
  • 22 puta više sredstava za interventnu policiju
  • 24 puta više sredstava za sustav nadzora prometa

Uložili smo 270 milijuna eura za zaštitu naših granica na kojima danonoćno radi 6.500 policajaca koji između ostalog brinu o sprječavanju ilegalnih migracija.

Ispunili smo sve tehničke kriterije i dobili zeleno svjetlo za ulazak u Schengensko područje od Europske komisije, a u prvih šest mjeseci sljedećeg mandata očekujemo donošenje političke odluke o integraciji Hrvatske u Schengenski prostor.

Nastavit ćemo jačati sustav domovinske sigurnosti, štititi naše granice te ostvarivati strateške ciljeve – ulazak u Schengenski prostor, europodručje i OECD. Promovirat ćemo Hrvatsku kao sigurnu turističku i investicijsku destinaciju, jačati zajedništvo domovinske i iseljene Hrvatske te promicati interese Hrvata izvan Hrvatske, osobito u BiH. Nabavit ćemo nove bespilotne letjelice velikog i srednjeg dometa za nadzor granice te kompjutersku opremu za analizu rizika na granici. Nastavit ćemo s tehničkim opremanjem vanjske granice i uz postojećih 20 stacionarnih i 18 mobilnih sustava, postaviti dodatnih 10 stacionarnih sustava na vanjsku granicu s BiH. Nastavit ćemo sa zanavljanjem i modernizacijom druge tehničke i IT opreme te s provedbom sveobuhvatne međuresorne strategije za nadzor granice. Osigurat ćemo pokrivanje cijele granice telekomunikacijskom mrežom.

Sigurnost granica, naših gradova i sela i svih naših ljudi to je sigurna Hrvatska.