Želite sigurna radna mjesta, plaće i mirovine? U nedjelju izaberite Sigurnu Hrvatsku! – Sigurna Hrvatska
Zdrava zemlja je sigurna zemlja
30. lipnja 2020.
Nova Vlada odredit će našu budućnost. U nedjelju izaberite Sigurnu Hrvatsku!
2. srpnja 2020.

Želite sigurna radna mjesta, plaće i mirovine? U nedjelju izaberite Sigurnu Hrvatsku!

Naša je Vlada dokazala da zna voditi državu i u najtežim situacijama jer ima odgovorne, stručne i odlučne ljude. Samo takvo vodstvo može našim ljudima osigurati brz gospodarski oporavak.

Do početka pandemije koronavirusa, stvorili smo 105.000 radnih mjesta i postigli najveću zaposlenost od stjecanja neovisnosti, mirovine su narasle dvaput više, a minimalna plaća triput više nego u mandatu prethodnih triju vlada, dok smo istodobno porezno rasteretili građane i poduzeća, osobito mlade. Četiri su kruga porezne reforme u razdoblju od 2016. do 2020. porezno rasteretila građane i gospodarstvo za 9 milijardi kuna.

Zahvaljujući kvalitetnom korištenju europskih fondova brojnim smo infrastrukturnim i razvojnim projektima promicali ravnomjeran razvoj svih dijelova Hrvatske, posebno Slavonije, Baranje i Srijema, brdsko-planinskih područja i naših otoka. Stvorit ćemo uvjete za otvaranje 100.000 novih radnih mjesta i u to uložiti 10 milijardi kuna. Do kraja mandata prosječna plaća iznosit će 7.600 kuna, a minimalna plaća najmanje 4.250 kuna. Svakoj mladoj osobi osigurat ćemo bespovratnih 130.000 kuna za samozapošljavanje.

U vremenu koje dolazi želimo dodatno iskoračiti i kroz transformaciju gospodarstva i društva stvoriti preduvjete za dugoročno održiv i uspješan razvoj hrvatskog gospodarstva, uz sigurna i dobro plaćena radna mjesta, u sigurnom životnom i poslovnom okruženju, u uvjetima sigurne zdravstvene zaštite i socijalne zaštite, rastućih i sigurnih mirovina te sigurne opskrbe hranom i energentima, i tako stvoriti perspektivu za ostanak u domovini, ali i za povratak u nju. Za sigurnu Hrvatsku.

Zato u nedjelju izađite na izbore i izaberite Sigurnu Hrvatsku!