Neradna nedjelja jer obitelj je ispred profita – Sigurna Hrvatska
Mladi su 100% naše budućnosti
17. lipnja 2020.
Hrvatski proizvod na hrvatskom stolu
17. lipnja 2020.

Neradna nedjelja jer obitelj je ispred profita

Obitelj je temelj svakog društva i to ne smijemo zaboraviti unatoč činjenici da živimo u nikad užurbanijem svijetu. Svjesna važnosti obitelji, Hrvatska demokratska zajednica dva puta je predlagala i donosila zakon o neradnoj nedjelji, koji podržava više od 80% građana Hrvatske. Ipak, oba ga puta, zbog zahtjeva za ocjenom ustavnosti, srušio Ustavni sud Republike Hrvatske.

Naša politika temelji se na tome da svakom hrvatskom čovjeku i svakoj obitelji osiguramo dostojan život, siguran posao i perspektivnu budućnost u Hrvatskoj. Dostojan život podrazumijeva i vrijeme za obitelj. Duboko vjerujemo da nedjelja treba biti dan koji će naša djeca provoditi sa svojim roditeljima i stoga ćemo i treći put inzistirati na zakonu o zabrani rada nedjeljom.

Pandemija koronavirusa ograničila nas je puno više nego zatvaranje trgovina nedjeljom i ništa nam nije nedostajalo. Ne dopustimo da zbog profita i pojedinačnih interesa djeci naših sugrađana koji rade nedjeljama nedostaju roditelji.

Iz tog ćemo razloga kao prioritet u idućem mandatu urediti pitanje rada nedjeljom i njegovo adekvatno plaćanje. Kompromisno predlažemo 14 radnih nedjelja, a na poslodavcima će biti da odrede koje će to nedjelje biti.